Zivju audzētavas "Mūnas" saimniecei Aelitai Krauklei ir bagāts recepšu pūrs ar ēdieniem, kur izmantot Āfrikas samu un melno ķiploku. Viņai svarīgākais, lai tie ir vienkārši un ātri pagatavojami. Lūk, divas gardas receptes.
Sama frikadeļu zupa
Sastāvdaļas
400 g maltas sama filejas, pa saujai salmiņos sagrieztas svaigas paprikas, rīvēti burkāni, kapāts sīpols, sagrieztu melno olīvu un daži gabaliņos sagriezti saulē kaltēti tomāti, lauru lapa, 2 smaržīgie pipari, sāls.
Gatavošana
Uzvāra katliņā 1,5 l ūdens, pievieno garšvielas, dārzeņus un vāra 5 min. No maltās sama gaļas veido frikadelītes bez piedevām, jo tāpat labi turas kopā. Vai tāpat notiek ar samiem no citām audzētavām, vispirms ir jāpamēģina. Frikadeles liek pie dārzeņiem un vāra uz vidējās uguns 10 min.
Pasniedz ar grauzdētu maizīti, kurai uzsmērēts fermentēta ķiploka sviests (vienu galviņu melnā ķiploka sablendē vai saspaida kopā ar vienu paciņu sviesta, piešauj nedaudz sāls).
Sama fileja rīvmaizes apvalkā
Sastāvdaļas
Sama fileja, olas, rīvmaize, cietais siers.
Gatavošana
Panē fileju sakultās olās un rīvmaizē, kam piejaukts smalki sarīvēts cietais siers. Cep eļļā uz pannas vai karstā gaisa krāsnī bez taukvielām.
Lasi interviju ar Aelitu un Aivaru Kraukļiem šeit.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.