Zivju audzētavas "Mūnas" saimniecei Aelitai Krauklei ir bagāts recepšu pūrs ar ēdieniem, kur izmantot Āfrikas samu un melno ķiploku. Viņai svarīgākais, lai tie ir vienkārši un ātri pagatavojami. Lūk, divas gardas receptes.

Sama frikadeļu zupa

Sastāvdaļas

400 g maltas sama filejas, pa saujai salmiņos sagrieztas svaigas paprikas, rīvēti burkāni, kapāts sīpols, sagrieztu melno olīvu un daži gabaliņos sagriezti saulē kaltēti tomāti, lauru lapa, 2 smaržīgie pipari, sāls.

Sama frikadeļu zupa

Gatavošana

Uzvāra katliņā 1,5 l ūdens, pievieno garšvielas, dārzeņus un vāra 5 min. No maltās sama gaļas veido frikadelītes bez piedevām, jo tāpat labi turas kopā. Vai tāpat notiek ar samiem no citām audzētavām, vispirms ir jāpamēģina. Frikadeles liek pie dārzeņiem un vāra uz vidējās uguns 10 min.

Pasniedz ar grauzdētu maizīti, kurai uzsmērēts fermentēta ķiploka sviests (vienu galviņu melnā ķiploka sablendē vai saspaida kopā ar vienu paciņu sviesta, piešauj nedaudz sāls).

Sama frikadeļu zupa

Sama fileja rīvmaizes apvalkā

Sastāvdaļas

Sama fileja, olas, rīvmaize, cietais siers.

Sama fileja rīvmaizes apvalkā

Gatavošana

Sama fileja rīvmaizes apvalkā

Panē fileju sakultās olās un rīvmaizē, kam piejaukts smalki sarīvēts cietais siers. Cep eļļā uz pannas vai karstā gaisa krāsnī bez taukvielām.

Sama fileja rīvmaizes apvalkā

Lasi interviju ar Aelitu un Aivaru Kraukļiem šeit

 

 

 

 

 

 

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.