Variācija par ierastajiem olbaltuma cepumiem, kur pikantu notiņu piešķirs šokolādes kafijas pupiņas.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 50 g tumšās šokolādes skaidiņu
  • 2 olu baltumi
  •  100 g pūdercukura
  • 125 g sasmalcinātu mandeļu
  • 25 šokolādes kafijas pupiņas

Pagatavošana

1. Bļodā liek olu baltumus un puto, līdz veidojas baltas stingras putas. Pievieno un pieputo pūdercukuru, līdz masa ir vienmērīga un spīdīga. Iemaisa šokolādes skaidiņas un sasmalcinātas mandeles. 


2. Cepamo plāti izklāj ar cepamo papīru. Saputotu olu baltumu masu pilda konditorejas maisiņā. Uz cepamā papīra spiež apaļus cepumus 4 cm diametrā. Katra cepuma vidū iespiež vienu šokolādes kafijas pupiņu.


3. Cepamo plāti ar olbaltumu cepumiem 

liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 15 minūtes, līdz cepumi ir sacietējuši. 

Izņem no cepeškrāsns un atdzesē uz cepamās plāts.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.