Visgardākie mafini ir tikko cepti.

Reklāma

Sastāvdaļas


  • 3 olas

  • 150 ml saldā krējuma

  • 150 g pūdercukura

  • 50 g samaltu lazdu riekstu 

  • 175 g miltu

  • 1,5 tējkarotes cepamā pulvera

  • 125 g svaigu melleņu

  • 15 g rupji smalcinātu lazdu riekstu

  • Pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

1. Bļodā savieno olas, saldo krējumu un cukuru un visu puto līdz vienmērīgai maigai masai. Pievieno samaltus lazdu riekstus, miltus un cepamo pulveri, samaisa. 


2. Cepamajā mafinu pannā (12 mafiniem) katrā padziļinājumā ieklāj mafina papīra formiņu un ar karoti vienmērīgi sadala mīklu. Pa virsu ber un mīklā nedaudz iespiež mellenes. Pārkaisa sasmalcinātus riekstus.


3. Mafinu cepamās pannas liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 20 minūtes, līdz mafini ir pacēlušies un to virsa kļuvusi zeltaina.


4. Gatavos mafinus pārkaisa ar pūdercukuru un atstāj pannā atdzist. 

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.