Piparkūkas ir neatņemama Ziemassvētku sastāvdaļa, bet cik tad daudz tās grauzīsi? Un ja vēl mājās gozējas kāds ķirbis, tad sanāks garda kūka.

Reklāma

Kādu dienu iepriekš sagriez mazos kubiņos košu ķirbīti. Bagātīgi sakaisi ar maltām pārpalikušajām piparkūku vai karstvīna garšvielām. Aizdari ar medu vai kādu interesantu cukuru un atstāj atsuloties. Kūkas apakšiņai samal pārpalikušās piparkūkas, sajauc ar mīkstu sviestu līdz valdāmai konsistencei un liec formā ar noņemamām malām. Smuki vienmērīgi izlīdzini. Kūkas augšiņai liec atsulojušos ķirbīšus lēnām vārīties, tik tā, lai nedaudz pašķīst. Ja tev patīk viendabīgs – sablendē vai izberz caur sietu. Bet būs interesanti arī ar gabaliņiem. Pievieno vajadzīgo želatīna daudzumu un lej formiņā. Košumam iemaisi vai saber pa virsu brūklenes vai dzērvenes. Kad sarecējis, ņem nost formas maliņas un tupini torti uz smukā šķīvja!

PAR ŽURNĀLU "SPĪGANA"

"Spīgana" ir vienīgais ezoteriskas ievirzes žurnāls Latvijā, ko veido nevis žurnālisti, bet nozares praktiķi, daloties ar savām zināšanām, pieredzi un dzīvē pārbaudītiem ieteikumiem. Kopš iznākšanas sākuma (2020. gada februāra) "Spīgana" iepazīstina ar dažādām ezoterikas nozarēm – alternatīvās veselības praksēm, senajām zināšanām un šajā gadsimtā izveidotām sistēmām, kas rūpējas par cilvēka fizisko un garīgo veselumu, sava potenciāla un dvēseles uzdevuma apjautu.

Abonē žurnālu šeit.

"Spīgana".