Ingvers ir tikai viena 
 no nedaudzajām garšvielām, kuras pievieno šim gardumam. Somu 'gingerbread" piparkūkas ir gan plānas un kraukšķīgas, gan bezgala aromātiskas un gardas.

Reklāma

Sastāvdaļas



  • 100 ml zeltainā sīrupa

  • 1 tējkarote rīvētas apelsīna miziņas

  • 1 tējkarote kanēļa pulvera

  • ½ tējkarotes maltu piparu

  • ½ tējkarotes ingvera pulvera

  • ½ tējkarotes maltu krustnagliņu

  • 1 tējkarote malta kardamona

  • 2 tējkarotes sodas

  • 100 ml saldā krējuma

  • 200 g nesālīta sviesta

  • 100 g pūdercukura

  • 1 sakulta ola

  • 400 g miltu


Pagatavošana



1. Sīrupu, apelsīna miziņas, kanēli, piparus, ingveru, krustnagliņas, kardamonu liek pannā un uzsilda. Pannu noņem no uguns. 



2. Sodu sajauc ar saldo krējumu. Mīkstu sviestu ar cukuru bļodā puto, līdz veidojas gaiša un krēmīga masa. To pievieno sīrupam ar garšvielām un puto, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno miltus un samīca. 

Mīklu saveļ bumbā, ietin polietilēna plēvē un nakti tur ledusskapī.



3. Galda virsmu nokaisa ar miltiem. Mīklu izrullē 3 mm biezu, cepamo papīru pārklāj mīklai un piespiež, tad apgriež, lai papīrs ir zem mīklas. Ar formiņu no mīklas izspiež apaļas piparkūkas. Starp iegūtajiem apļiem esošā mīkla ir jāizņem. Papīru ar piparkūkām pārceļ uz cepamo plāti, liek līdz 200 °C uzsildītā cepeškrāsnī un cep 7–10 minūtes, līdz piparkūkas ir zeltaini brūnas.



4. Gatavās piparkūkas atdzesē uz plāts. 


Aptauja

Kas jums ir svarīgākais Ziemassvētku laikā?

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.