Tradicionālais meksikāņu ēdiens stabili iekarojis vietu arī mūsu ēdienkartē savas vienkāršās pagatavošanas, sātīguma un izcilās garšas dēļ.
Sastāvdaļas
- Malta liellopu gaļa – 500 g
- Konservētas vai vārītas sarkanās pupiņas – 400 g
- Konservēti tomāti gabaliņos – 800 g
- Konservēta kukurūza – 200 g
- Lieli sīpoli – 2 gab.
- Ķiploki – 2 daiviņas
- Buljons – 300 ml
- Eļļa cepšanai
- Ķimenes – 1 tējkarote
- Čili – pēc garšas
- Sāls un pipari – pēc garšas
Pagatavošana
Dziļā katlā apcep gabaliņos sagrieztus sīpolus un ķiplokus. Kad tie kļuvuši caurspīdīgi, pievieno malto gaļu, visu apcep 10 minūtes.
Pieliek tomātus, pupiņas, kukurūzu, garšvielas, pielej buljonu. Katlam uzliek vāku un visu sautē uz lēnas uguns aptuveni pusstundu. Ja katls un tā vāks ļauj, sautējumu uz šo laiku var iešaut cepeškrāsnī. Kad ēdiens nāk gatavs, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Pasniedz ar vārītiem rīsiem, var pildīt uzsildītās tortiljās (maizes paveids no kukurūzas vai kviešu miltiem) vai ēst tāpat ar kukurūzas čipsiem un skābo krējumu.