Jaunie kartupelīši ir gardi gan vienkārši novārīti ar dillēm, gan iegriezti salātos, gan piešķir īpašu garšu arī zupām. Iedvesmai svētdienas pusdienām - kartupeļu, puravu un vistas filejas zupa.

Reklāma

Kartupeļu, puravu un vistas zupa

6 personām

Sastāvdaļas

  • 800 g kartupeļu
  • 200 g vistas filejas
  • 250 g žāvēta bekona
  • 1 puravs
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 l vistas buljona
  • 4 ēdamkarotes saldā krējuma
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 2 ēdamkarotes kviešu miltu
  • pipari
  • sāls

Pagatavošana

Kartupeļus nomizo un sagriež sīkāk. Vistas fileju un žāvēto bekonu sakapā. Ķiploka daiviņas sasmalcina, sīpolu un puravu sagriež plānās ripiņās.

Lielā katlā uz mērenas uguns izkausē sviestu, ieber sīpolus, ķiplokus un maisot apcep, līdz kļūst mīksti. Pievieno bekonu, puravu un, nepārtraukti maisot, cep aptuveni 3 minūtes.

Bļodiņā samaisa miltus ar daļu buljona un pielej dārzeņiem. Maisot karsē pāris minūšu. Pielej atlikušo buljonu, pieber kartupeļus, sakapāto vistas fileju, sāli un piparus. 

Uzvāra, tad samazina liesmas intensitāti un uz lēnas uguns vāra pusstundu, līdz gaļa un kartupeļi mīksti. Iemaisa saldo krējumu un vāra vēl pāris minūšu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.