Jaunie kartupeļi ir bagāti ar uzturvielām, satur arī antioksidantus un vitamīnus un gluži vienkārši ļoti labi garšo - gan novārīti un dillītēm apbērti, gan salikumā ar dažādiem dārzeņiem. Iedvesmai - kartupeļu un redīsu salāti.

Reklāma

Kartupeļu un redīsu salāti

6 personām

Sastāvdaļas

  • 8–10 kartupeļi
  • 4 saišķi redīsu
  • 2 paprikas
  • 2 tomāti
  • 2 galviņas salātu
  • 2 saišķi lociņu
  • 3 ēdamkarotes eļļas
  • ābolu etiķis
  • pētersīļi
  • dilles
  • sāls

Pagatavošana

Kartupeļus nomizo, izvāra, sagriež šķēlēs un apslaka ar eļļu. Nomazgātus redīsus sagriež plānās šķēlītēs, lociņus sasmalcina. Papriku un tomātus sašķērē salmiņos. 

Nomazgātas nelielas salātu lapas samaisa ar sagatavotajiem dārzeņiem, etiķi un sāli. 

Nobeigumā pārkaisa ar sakapātām dillēm un pētersīļiem.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.