Ne tā vienkāršākā recepte, taču rezultāts būs gards un sātīgs, turklāt garšām un vērtīgām uzturvielām bagāts.

Spinātu un kartupeļu sacepums

8 personām

Sastāvdaļas

  • 1 kg kartupeļu
  • 1,4 kg tomātu
  • 250 g svaigu spinātu
  • 125 g miltu
  • 45 g sviesta
  • 1 selerijas kāts
  • 1 neliels sīpols
  • 1 burkāns
  • 250 ml saldā krējuma
  • 1 ēdamkarote sasmalcinātu pētersīļu
  • pipari
  • sāls

Pagatavošana

Vispirms pagatavo tomātu mērci. Pannā izkausē sviestu un cep sagrieztus sīpolus, burkānu un seleriju aptuveni 10 minūtes, kamēr dārzeņi mīksti. 

Tad pievieno blanšētus, nomizotus un sagrieztus tomātus, uzbārsta garšvielas un maisot karsē 25–35 minūtes. Pēc tam mikserī samaisa viendabīgā masā.

Kartupeļus izvāra, nokāš un samīca. Spinātus liek verdošā ūdenī, vāra 2 minūtes, nokāš un nospiež lieko ūdeni. Tad sīki sasmalcina un pievieno kartupeļiem, pieber miltus, garšvielas un samīca. 

Kartupeļu mīklu liek uz miltiem apkaisīta dēlīša un izmīca. Pēc tam sadala 12 gabalos, katru gabalu izviļā gara cilindra formā, tad sagriež 2 cm biezos aplīšos. 

Aplīšus vāra 2 minūtes, nosusina un izkārto ietaukotā cepešpannā.

Cepeškrāsni sakarsē līdz 220 oC. Sakarsē tomātu mērci, piemaisa saldo krējumu, garšvielas un ar karoti lej uz kartupeļu mīklas aplīšiem. Cep cepeškrāsnī 5–7 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pētersīļiem.