Sātīgs ēdiens, ko saime novērtēs gan pasniegtu siltu pusdienu galdā, gan arī aukstā veidā kā uzkodu.

Reklāma

Sastāvdaļas

Mīklai

  • 500-600 g kviešu miltu
  • 0,5 l piena
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 3 ēdamkarotes saulespuķu eļļas
  • 1 tējkarote sāls
  • 25 g rauga

Pildījumam

  • 300 g kūpināta cūkas bekona
  • 5 sīpoli

Pagatavošana

Siltā pienā iedrupina raugu, kam pielikts cukurs un sāls. Pamīšus pievieno miltus un eļļu, nepārtraukti maisot, lai veidotos viendabīga masa. Tad mīca, līdz mīkla nelīp pie rokām. Bļodu ar mīklu pārklāj ar tīru dvieli un novieto siltā vietā, lai mīkla kādu stundu rūgtu.

Bekonu sagriež salmiņos, sīpolus sasmalcina un apcep uz pannas, līdz sīpoli kļūst zeltaini. Mīklu izrullē apļa formā un aptuveni 1 cm biezumā. Uz tās vispirms vienā kārtā liek apceptos sīpolus, tad divās kārtās salmiņos sagriezto bekonu. 

Kad tas izdarīts, paceļ mīklas apļa malas un saspiež tā, lai pildījums nespiestos ārā. Pīrāgu liek uz pannas un uzkarsētā cepeškrāsnī cep 200 °C 20-30 minūtes.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu