Patlaban īstais laiks palutināt savējos ar ābolkūkām. Piedāvājam trīs variantus, kurus cepšanai var sagatavot 10 minūšu laikā. Receptēs norādīts daudzums apaļajai 26 cm diametra veidnei vai četrstūrainajai 25 x 35 cm stikla veidnei.

Reklāma

Bez mīklas mīcīšanas


• 5 lieli un sulīgi āboli


• 125 g kviešu miltu


• 125 g mannas


• 180 g cukura


• 75 g sviesta,


• ⅓ tējkarotes malta kanēļa


• Ēdamkarote vaniļas cukura


• Tējkarote sodas


Bļodā sajauc cukuru, mannu, miltus, garšvielas un sodu. Ābolus nomazgā un sarīvē uz rupjas rīves. Tortes veidni izklāj ar cepampapīru. 

Sauso maisījumu sadala četrās daļās. Veido kārtas – sausais maisījums, pāris pikuču sviesta, āboli, atkal sausais maisījums, sviests un āboli. 

Virspusē liek sauso maisījumu un pusi no sviesta daudzuma, ko sarīvē uz rupjas rīves. Cep +180 °C aptuveni 50–55 minūtes, līdz izveidojas zeltaini brūna garoziņa. 


Šo pīrāgu var pagatavot visātrāk – nav ne mīkla jāmīca, ne āboli jāsagriež. 


Ābolkūka bez mīklas mīcīšanas.

Uz kefīra bāzes


• 900 g saldu ābolu


• 135 g sviesta


• 140 g cukura


• 300 ml kefīra


• 150 g kviešu miltu


• ½ tējkarotes sodas


• Naža gals kurkumas


KŪka uz kefīra bāzes.

Drumstalām


• 110 g kviešu miltu


• 100 g cukura


• 110 g sviesta 


Mīklai uz mazas uguns katliņā izkausē sviestu, pēc tam pievieno cukuru un kefīru. Atsevišķā bļodā kviešu miltiem pieber sodu un kurkumu. Abas masas sajauc kopā un izmaisa ar karoti – mīklai jābūt tik biezai kā skābajam krējumam. Ļauj, lai 15 minūtes sabiezē. Pa to laiku nomizo ābolus, izņem serdes un tos sagriež astoņās daļās. (Ja miziņas ir plānas, tās var atstāt.) Cepampannu ieziež ar eļļu, pārkaisa ar miltiem un ielej mīklu. Virsū kārto ābolus. Drumstalām sajauc kopā visas sastāvdaļas – to dara ar pirkstu galiem, lai veidojas nevis mīkla, bet drupačas. Tās uzkaisa āboliem un kūku cep +190 °C aptuveni 25–30 minūtes, līdz zeltaini brūna. 


Ātrā plātsmaize.

Ātrā plātsmaize


• 5 sulīgi āboli


Mīklai


• 100 g mīksta sviesta


• 50 ml skābā krējuma


• Tējkarote cepampulvera


• 175 g kviešu miltu


Pārliešanai


• ½ tējkarotes malta kanēļa


• 100 ml skābā krējuma


• 100 g cukura


• Ola


• Ēdamkarote kviešu miltu


Sajauc visas mīklai paredzētās sastāvdaļas, izmīca un izrullē plānā kārtiņā. Pannā ieklāj cepampapīru, uzliek mīklu. 


Ābolus nomizo, sagriež šķēlītēs un kārto uz mīklas. Pārliešanai samaisa olu, krējumu, cukuru un miltus. Uzlej āboliem. Cep līdz +180 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 50 minūtes. Atdzesē un sagriež gabaliņos.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.