Tarte ir kā liels groziņš, kura pamatā ir mīkla un tai virsū atklāts pildījums. Šai tartei ir izmantota biezpiena mīkla un ābolu pildījums.

Reklāma

Sastāvdaļas


Mīklai


  • 200 g sviesta

  • 250 g cukura

  • 500 g biezpiena

  • 4 olas

  • 2 glāzes miltu

  • 1 tējkarote dzeramās sodas


Pildījumam


  • 5-6 lieli āboli

  • 5 ēdamkarotes cukura

  • Kanēlis pārkaisīšanai


Pagatavošana

1. Olas iesit lielā bļodā, pievieno cukuru. Bļodu liek silta ūdens peldē un olas kuļ, līdz veidojas gaiša un gaisīga masa.


2. Sviestu sasmalcina, liek bļodā un izkausē ūdens peldē.


3. Biezpienu izberž caur sietu, pievieno sodu un samaisa. 

Izberzto biezpienu pievieno sakultajām olām un iemaisa masā. 

Pievieno miltus un beigās iemaisa kausēto sviestu. Visu kārtīgi izmaisa.

4. Skābus ābolus nomizo un sagriež plānās daiviņās. 


5. Apaļu cepamo formu ieziež ar sviestu un tajā ieklāj mīklu.


6. Ābolu daiviņas izkārto uz mīklas un pārber ar atlikušo cukuru.


7. Tarti liek līdz 190 grādu temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 40–45 minūtes.


8. Gatavo tarti pārkaisa ar kanēli un atdzesē.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.