Nedaudz citāda ābolkūka, kurai īpašu noti piešķirs citronu sulā izmērcētās ābolu šķēlītes.

Sastāvdaļas

  • 5 āboli
  • 2 citroni
  • pūdercukurs

Mīklai

  • 125 g sviesta
  • 2 glāzes miltu
  • 1 glāze cukura
  • 1-2 olas
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  •  vanilīns

Pagatavošana

Sajauc visas mīklas sastāvdaļas un mīklu uz 40 minūtēm ieliek ledusskapī. Tad mīklu izņem, sadala divās daļās un plāni izrullē. 

Pirmo mīklas kārtu liek uz plāts. Uz tās kārto lielās šķēlēs sagrieztos ābolus, kas pirms tam katra apmērcēta no viena citrona izspiestajā sulā. Āboliem pārliek otru mīklas kārtu. 

Liek cepeškrāsnī un cep kādas 40 minūtes. 

Tikmēr no otra citrona sulas un pūdercukura pagatavo šķidra krējuma konsistences glazūru. 

Pārlej kūkai un vēl mazliet patur krāsnī. 

Citroni.

Uzziņa

  • Vislabākie ir spilgtas krāsas cieti un smagi citroni ar plānu miziņu. Vairāk sulas varēs izspiest, ja pirms sagriešanas augli, viegli paspiežot, paripinās pa galda virsmu.
  • Nopērkot daudz citronu ar atlaidi, izspiesto citronu sulu salej saldējamos trauciņos un sasaldē. Šādus citronledus gabaliņus izmanto ne tikai pie kokteiļiem, bet arī pieliek karstai tējai. 
  • Ja vajadzīgi tikai daži sulas pilieni, auglī iedur ar asu irbuli un izspiež vajadzīgo sulas daudzumu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.