Nedaudz citāda ābolkūka, kurai īpašu noti piešķirs citronu sulā izmērcētās ābolu šķēlītes.
Sastāvdaļas
- 5 āboli
- 2 citroni
- pūdercukurs
Mīklai
- 125 g sviesta
- 2 glāzes miltu
- 1 glāze cukura
- 1-2 olas
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- vanilīns
Pagatavošana
Sajauc visas mīklas sastāvdaļas un mīklu uz 40 minūtēm ieliek ledusskapī. Tad mīklu izņem, sadala divās daļās un plāni izrullē.
Pirmo mīklas kārtu liek uz plāts. Uz tās kārto lielās šķēlēs sagrieztos ābolus, kas pirms tam katra apmērcēta no viena citrona izspiestajā sulā. Āboliem pārliek otru mīklas kārtu.
Liek cepeškrāsnī un cep kādas 40 minūtes.
Tikmēr no otra citrona sulas un pūdercukura pagatavo šķidra krējuma konsistences glazūru.
Pārlej kūkai un vēl mazliet patur krāsnī.
Uzziņa
- Vislabākie ir spilgtas krāsas cieti un smagi citroni ar plānu miziņu. Vairāk sulas varēs izspiest, ja pirms sagriešanas augli, viegli paspiežot, paripinās pa galda virsmu.
- Nopērkot daudz citronu ar atlaidi, izspiesto citronu sulu salej saldējamos trauciņos un sasaldē. Šādus citronledus gabaliņus izmanto ne tikai pie kokteiļiem, bet arī pieliek karstai tējai.
- Ja vajadzīgi tikai daži sulas pilieni, auglī iedur ar asu irbuli un izspiež vajadzīgo sulas daudzumu.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu