Vārīta ola brokastīs – tā daudziem ir rīta maltītes klasika. Bet dažkārt gribas pakāpties sāņus no ierastā. Un kāpēc ne?! Var taču pagatavot olu picu, tortiljā iepildīt omleti un vēl citādi dažādot brokastis, kā pamatproduktu izmantojot olas.
Ar omleti pildīta tortilja
Uz sakarsētas pannas lej olīveļļu, liek tomātus, papriku un sīpolus, uzbārsta piparus un uz vidējas liesmas apcep zeltainus.
Olas sakuļ ar jogurtu un sāli un pārlej dārzeņiem. Ar cepamo lāpstiņu pacilā dārzeņus, lai ola satecētu arī zem tiem. Cep uz lēnas uguns, līdz omlete gatava. Tad to vienmērīgi noklāj ar mocarellas gabaliņiem. Pāri pārliek tortilju un viegli piespiež.
Cep nepilnu minūti, tad, palīdzot ar cepamo lāpstiņu, apmet otrādi.
Tortilju var pārlocīt, var sarullēt vai atstāt, kā izcepta.
Olu pica
- 2 olas
- 8 šķēles peperoni desas
- 3 ēdamkarotes tomātu mērces
- pustējkarote kaltēta oregano vai bazilika
- siers pārkaisīšanai
Bļodā sakuļ olas, kam pievienots kaltēts oregano. Pannu uzkarsē uz vidējas uguns. Ielej olu maisījumu un cep, līdz omlete gandrīz gatava. Tad omletei jeb picas pamatnei uzliek peperoni desas šķēles, pārkaisa sarīvētu sieru un cep vēl aptuveni 2 minūtes, līdz siers pilnībā izkusis. Pasniedz ar tomātu mērci.
Zini!
- Apēdot vienu olu, organisms uzņem olbaltumvielas, neaizvietojamās aminoskābes, selēnu, fosforu un B12 vitamīnu.
- Vienā olā ir aptuveni 70 kaloriju, tāpēc var precīzi zināt, cik daudz kaloriju organisms uzņem.