Viena no sildošajām ziemas zupām, kas labi noderēs kādai no svētku izskaņas maltītēm.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • ½ kg lēcu
  • 1 l ūdens
  • 2 sīpoli
  • 2 lauru lapas
  • 3 burkāni
  • 4 kartupeļi
  • 100 g zaļo zirnīšu
  • 20 g sviesta
  • Sāls
  • Malti melnie pipari
  • 125 g speķa
  • 2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
  • 8 Vīnes desiņas

Pagatavošana

1. Lēcas aplej ar ūdeni un mērcē vismaz 2 stundas.

2. Sīpolus sasmalcina, speķi, burkānus, kartupeļus sagriež kubiņos.

3. Otrā rītā izmirkušajām lēcām uzlej ūdeni, pievieno sīpolus, burkānus, lauru lapas un 

zupu vāra apmēram 90 minūtes uz lēnas uguns. 

Pēdējā pusstundā pievieno kartupeļus un zirnīšus.

4. Vārīšanas beigās pievieno sāli, maltos piparus un dažas ēdamkarotes etiķa.

5. Karstā, bet ne vārošā zupā liek Vīnes desiņas un ļauj 5 minūtes ievilkties.

6. Zupu pasniedz ar rudzu maizi.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.