No rīta kārtīgi ieturoties, nodrošinām organismu ar enerģiju, kas tam nepieciešama, lai varētu pilnvērtīgi daboties dienas pirmo daļu. Rīta ēdienreizē ieteicams ēst olbaltumvielas un ogļhidrātus: putras, pankūkas, pilngraudu maizīti, tai skaitā ar pildījumu.
Pildītas maizītes
Sastāvdaļas 4 porcijām
- 4 nelielas garenas maizītes
- 200 g kūpinātas gaļas
- 1 sarkanā paprika
- 1 salātu galviņa
- 1 neliels sīpols
- puse svaiga gurķa
- 150 g skābā krējuma
- 150 g majonēzes
- sāls, pipari
Pagatavošana
Maizīti iegriež, apakšējo malu atstājot ciet. Krējumu sajauc ar majonēzi. Pievieno sasmalcinātu sīpolu un gurķi, pieber sāli un piparus.
Maizītes šķēlumā vispirms liek sīki sagrieztus salātus, tos pārklāj ar plānām kūpinātas gaļas šķēlēm tā, lai pārsegtu maizītes malas.
Tad maizīti piepilda ar krējuma–majonēzes mērci un pārkaisa ar sīki sagrieztu papriku.