Pašgatavotas sukādes ir laba alternatīva veikalalos nopērkamajiem našķiem. Arī no lielās dārza ogas sanāks gardas sukādēs.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 kg ķirbja mīkstuma
  • 1–1,5 kg cukura
  • 750 ml ūdens
  • 1 tējkarote citronskābes

Pagatavošana

  1. Ķirbja mīkstumu bez sēklām un mizas sagriež šķēlēs. Ķirbja šķēles šķērsām sagriež plānās šķēlītēs.
  2. Ķirbja šķēlītes liek katlā un pārlej ar verdošu ūdeni, uzvāra un karsē uz lēnas uguns 5 minūtes. Tad ķirbja šķēlītes nolej sietā un nekavējoties noskalo ar aukstu ūdeni.
  3. Cukura sīrupam uzvāra no ķirbjiem nolieto ūdeni, pievieno cukuru un, nepārtraukti maisot, izšķīdina, tad vāra 15 minūtes. Cukura sīrupu atdzesē, tajā saliek ķirbja šķēlītes un atstāj uz 12 stundām, lai uzsūc cukura sīrupu.
  4. Cukura sīrupu ar ķirbja šķēlītēm liek uz uguns, uzvāra un 5 minūtes karsē, tad nogriež uguni, sīrupu atdzesē un ķirbi iztur 12 stundas. Šo procesu atkārto 3 reizes.
  5. Pēdējā sīrupa karsēšanas laikā pievieno citronskābi. Augļus no sīrupa izņem ar sietveida karoti, lai liekais sīrups var notecēt.
  6. Ķirbja šķēlītes vienā kārtā saliek uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Var kaltēt istabas temperatūrā vai cepeškrāsnī 45 °C. Pēc kaltēšanas ķirbja šķēlītes var pārkaisīt ar pūdercukuru.
  7. Gatavās sukādes saliek burkās ar platu kaklu. Ilgstoši uzglabā sausā, vēsā telpā.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.