Vecmāmiņu un vectētiņu paaudzei krēms saistās ar saldo ēdienu. Šokolādes, rupjmaizes, riekstu, vaniļas un arī ķirbja krēmu parasti pasniedza ar skābu ogu mērci, gatavotu no dzērvenēm, jāņogām, cidonijām.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 400 g ķirbja
  • 160 g cukura
  • 1 citrons
  • 20 ml brendija
  • 200 ml saldā krējuma
  • 24 g želatīna

Pagatavošana

  1. Ķirbja mīkstumu sagriež mazos gabaliņos, liek katlā un pārlej ar ūdeni, lai gabaliņi ir tikai nosegti. Kad ķirbis ir izsautēts, to izberž caur sietu.
  2. Ķirbja biezenim pievieno cukuru, rīvētu citrona miziņu, izspiestu citrona sulu, brendiju, uzbriedinātu želatīnu. Masu karsē, līdz želatīns ir izkusis. Masu atdzesē.
  3. Saputo saldo krējumu. Tajā iemaisa atdzisušo ķirbja biezeni. Krēmu pilda deserta porciju trauciņos.
  4. Krēms ir gatavs, kad tas ir sastindzis. Krēmu pasniedz ar skābu ogu – dzērveņu vai jāņogu – mērci.

Kā uzbriedināt želatīnu? Ieber trauciņ ā un pārlej ar aukstu ūdeni. Želatīns ir uzbriedis, kad vis s ūdens ir uzsūkt s un izveidojusie s graudaina mīksta masa.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.