Ķirbju pankūkas ir klasika. Bet sīpoli, ķiploki, garšvielas un garšaugi dažādo garšas nianses. Šoreiz tās būs grauzdētas ķirbju sēklas, kas padarīs ēdienu vēl ķirbīgāku.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 2 olas
  • 1/2 citrona
  • 150 g piena
  • 150 g miltu
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 150 g ķirbja mīkstuma
  • 2 ēdamkarotes ķirbja sēklu
  • Sāls

Pagatavošana

  1. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Citronam norīvē miziņu un izspiež sulu. Olas dzeltenumam pievieno cukuru, sāli, sarīvētu citrona miziņu un sakuļ gaisīgās putās. Pielej un piemaisa pienu.
  2. Miltus iesijā lielā bļodā, vidū izveido bedrīti. Tajā lej saputoto olu dzeltenumu un piena masu, jauc viendabīgu mīklu. Atstāj 30 minūtes uzbriest.
  3. Ķirbi sarīvē smalkās skaidiņās, pārkaisa ar nedaudz cukura, pārrasina ar citrona sulu un patur 5–10 minūtes. Ķirbja sēklas apgrauzdē uz sausas pannas un sasmalcina.
  4. Nobriedušajai mīklai pievieno sarīvēto ķirbi un sasmalcinātās sēklas. Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā mīklā.
  5. Mīklu ar karoti liek uz sakarsētas ietaukotas pannas un pankūkas apcep no abām pusēm zeltainas.
  6. Saldās ķirbju pankūkas pasniedz ar skābo krējumu vai grieķu jogurtu, vai arī ar skābu ievārījumu – dzērveņu, smiltsērkšķu vai citu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.