Lielā oga ķirbis, saules spēku sasmēlies un no dārza pārcēlies uz iekštelpām, var omulīgi zvilnēt pat vairākus mēnešus un, pagatavots kopā ar āboliem, atgādināt par rudeni.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 300 g ābolu
  • 300 g ķirbja
  • 120 ml piena
  • 36 g mannas
  • 45 g brūnā cukura
  • 2 mazas olas
  • 50 g sviesta
  • Rīvmaize
  • Sviests

Pagatavošana

  1. Ķirbi un ābolus sarīvē skaidiņās uz rupjās dārzeņu rīves.
  2. Pusi sviesta izkausē uz pannas un tajā sautē ķirbi, pēc brīža pievieno sarīvēto ābolu. Abus sautē 10 minūtes, tad atdzesē.
  3. Mannu aplej ar verdošu pienu un uzbriedina. Kad sautējums ir atdzisis, tam pievieno olas dzeltenumu, kas saputots ar cukuru un kanēli. Pievieno ķirbja un ābolu masu. Olu baltumu saputo stingrās putās un iecilā pudiņa masā.
  4. Cepamo veidni ietauko ar sviestu un izkaisa ar rīvmaizi. Liek pudiņa masu. Virsu nokaisa ar rīvmaizi un saliek mazas sviesta piciņas.
  5. Veidni liek līdz 180 °C sakarsētā cepeškrāsnī un cep 30–40 minūtes.
  6. Pudiņu pasniedz atdzesētu ar piena glāzi.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.