Rabarberi jāizvēlas mīksti un sulīgi, šķiedrainie sukādēm nederēs. Gatavojot var pievienot šķipsnu vaniļas cukura.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • ½ kg rabarberu
  • 500 g cukura
  • 1 šķipsna vaniļas cukura

Pagatavošana

Rabarberus nomizo un sagriež 1,5 cm garos gabalos. Pārkaisa ar cukuru, kam pievienots vaniļas cukurs, samaisa un atstāj uz nakti atsuloties.

No rīta rabarberus saber sietā un notecina. Ber saldēšanai paredzētās kārbās vai maisiņos un liek saldētavā uz 2 diennaktīm.

Saldētos rabarberus atlaidina un notecina uz sieta. Gabaliņus saliek vienā kārtā uz cepamplātī ieklāta cepamā papīra. Kaltē 45 °C cepeškrāsnī.

Izkaltētās rabarberu sukādes saliek burkā ar platu kaklu. Ilgstošai uzglabāšanai jāizvēlas sausa un vēsa vieta.

Aptauja

Par kādu saturu LASI.LV būtu gatavs maksāt?

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.