Rabarberi jāizvēlas mīksti un sulīgi, šķiedrainie sukādēm nederēs. Gatavojot var pievienot šķipsnu vaniļas cukura.
Reklāma
Sastāvdaļas
- ½ kg rabarberu
- 500 g cukura
- 1 šķipsna vaniļas cukura
Pagatavošana
Rabarberus nomizo un sagriež 1,5 cm garos gabalos. Pārkaisa ar cukuru, kam pievienots vaniļas cukurs, samaisa un atstāj uz nakti atsuloties.
No rīta rabarberus saber sietā un notecina. Ber saldēšanai paredzētās kārbās vai maisiņos un liek saldētavā uz 2 diennaktīm.
Saldētos rabarberus atlaidina un notecina uz sieta. Gabaliņus saliek vienā kārtā uz cepamplātī ieklāta cepamā papīra. Kaltē 45 °C cepeškrāsnī.
Izkaltētās rabarberu sukādes saliek burkā ar platu kaklu. Ilgstošai uzglabāšanai jāizvēlas sausa un vēsa vieta.