Rabarberu laiks teju klāt, tādēļ ideja neierastākam saldēdienam no skābā un kraukšķīgā rabarbera kombinācijā ar rūgto šokolādi un saldo krējumu.

Pannakota ar rabarberiem

Sastāvdaļas

  • 500 ml saldā krējuma (33%), 
  • 150 ml piena, 
  • 100 g cukura, 
  • 2 tējk. želatīna,
  • 1 tējk. vanilīna

Glazūrai: 

  • 150 g rūgtās šokolādes, 
  • 20 g saldkrējuma sviesta, 
  • 100 ml saldā krējuma

Dekorēšanai: 

  • jaunie rabarberi (vai ogas – mellenes, avenes, zemenes), 
  • svaigas piparmētru lapiņas

Pagatavošana

Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī. Samaisa treknu saldo krējumu ar pienu, cukuru un vanilīnu un uzsilda. Pievieno uzbriedināto želatīnu un maisa, līdz tas izšķīst. 

Lej formiņās, mazliet atdzesē, uzliek folijas vāciņus un uz nakti liek ledusskapī.

Glazūrai salauž rūgto šokolādi mazos gabaliņos, uzlej saldo krējumu un maisot silda uz mazas uguns, lai šokolāde pilnībā izkūst. Noņem no uguns, pievieno mīkstu sviestu un maisa, līdz masa top viendabīga, atdzesē līdz istabas temperatūrai.

Izņem no ledusskapja formiņas ar saželējušo saldo krējumu un uz dažām sekundēm tās iemērc vārošā ūdenī. Tā būs viegli izgāzt uz šķīvja. Uzreiz desertam uzlej glazūru.

Ogas un piparmētru lapiņas pirms tam nomazgā, nosusina uz papīra dvieļa. Dekorē pannakotu.

Liek gatavo desertu ledusskapī, lai glazūra sastingst (apmēram 30 min).

Desertu var dekorēt arī ar riekstiņiem.