Rozmarīns ir garšaugs ar plašu pielietojumu. Tas lieliski papildina putnu, jēra un medījuma gaļas ēdienus, sakņu sautējumus, grilējumus, zupas un cepešus, izcili sader ar krāsnī ceptiem kartupeļiem. Šajā receptē rozmarīns picai piešķirs īpašu smaržu un garšu.
Sastāvdaļas 10 porcijām
- 2 picu pamatnes
- 400 g siera
- 4 dažādu krāsu paprikas
- 1 ķiploka daiviņa
- 2 tējkarotes rozmarīna
- 2 ēdamkarotes eļļas
- 1 tējkarote sāls
- šķipsna maltu melno piparu
Picu pamatnes liek uz plāts. Paprikas noskalo, izņem sēklotni, mīkstumu sagriež mazos kubiņos.
Pannā uzkarsē eļļu. Paprikas nedaudz apcep. Pieber sāli, piparus, rozmarīnu un sasmalcinātu ķiploku.
Sarīvē sieru. Picu pamatnes pārkaisa ar daļu siera. Virsū liek papriku maisījumu. Pārkaisa ar atlikušo sieru.
Cep cepeškrāsnī 225 grādos 8–10 minūtes.
Picas pagatavošanai var izmantot dažādu šķirņu sieru. Labi garšo biezpiena un rīvēta siera maisījums.
Padomi
- Rozmarīns vislabāk sader ar timiānu, ķiplokiem, citronu un ingveru.
- Rozmarīns jālieto piesardzīgi, jo ēdiena vārīšanas laikā tā garša un aromāts pastiprinās.
- Ja rozmarīnu pievieno par daudz, ēdiens garšos pēc skujām.
- Ja lieto no kātiņiem nobraucītas rozmarīna lapiņas, tās rupji sakapā un pievieno ēdienam vārīšanas beigās.
- Kaltētu rozmarīnu nav ieteicams uzglabāt ilgāk par trim četriem mēnešiem, jo tad labās īpašības zūd.
- Svaigus rozmarīna zariņus var ietīt virtuves papīra dvielī, kas samitrināts aukstā ūdenī, tad ietīt folijā un uzglabāt ledusskapī vairākas dienas vai pat nedēļu.
- Lai izkaltētu svaigus rozmarīna zariņus, tos sasien saišķītī un pakarina sausā, siltā, labi vēdināmā telpā.
- Kaltētas lapiņas garšo labāk, ja pirms lietošanas tās saspaida.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.