Parasti vēlamies, lai, gatavojot ikdienas maltīti, nevajadzētu patērēt daudz laika un enerģijas, kā arī nepieciešamo produktu saraksts nebūtu garš. Lūk, viena no šādām receptēm.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 150 g burkānu
- 75 g biezpiena
- 50 g piena
- 15 g skābā krējuma
- 15 g baltmaizes
- 5 g sviesta
- 1 ola
- rīvmaize
- sāls, cukurs
Pagatavošana
Burkānus novāra sālsūdenī, uz sakņu rīves saēvelē skaidiņās. Baltmaizei nogriež garozu, mīkstumu sagriež šķēlēs, pārlej pienu, izmērcē, ar karoti samaisa, pievieno sakultas olas, skābo krējumu, biezpienu, sāli, cukuru un samaisa. Pieliek sasmalcinātos burkānus, samaisa un liek ar sviestu ieziestā un rīvmaizi izkaisītā veidnē. Pārliek sviesta piciņas un cep cepeškrāsnī 180 ºC aptuveni 30 minūtes.