Maizītes var padarīt pikantākas, biezpienam pievienojot paprikas skaidiņas vai olīvas.

Reklāma

Sastāvdaļas

  •  200 g biezpiena
  • 300 g tomātu
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1–2 olas
  • 6–8 baltmaizes šķēles
  • sāls, pipari
  • zaļumi

Pagatavošana

Ķiploka daiviņu sasmalcina un pārlej ar olīveļļu. Cepešpannā ieklāj foliju un saliek vienā kārtā maizes šķēles bez garoziņas. Tomātus sagriež ripiņās un pārliek ar tām maizes šķēles, pārkaisa garšvielas. 

Biezpienu saberž un samaisa ar olu un ķiploku, eļļas maisījumu. 

Ar iegūto masu pārklāj tomātus, uzbārsta zaļumus. Ja biezpiens šķiet pasauss, var pievienot nedaudz krējuma.

Cep sakarsētā cepeškrāsnī 10–15 minūtes.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem