Tie, kas zivis ēd divas trīs reizes nedēļā, retāk sirgstot ar sirdsslimībām. Visas jūras veltes satur organismam tik nepieciešamās omega-3 taukskābes, bet visvairāk to ir lašos, forelēs, skumbrijās, sardīnēs un siļķēs.
Sastāvdaļas
- 500 g karsti kūpinātas zivs (sviesta zivs, āte vai cita)
- 2 svaigi gurķi
- 1 sīpols
- maurlociņi
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma
- malti melnie pipari
Pagatavošana
Zivi un gurķi sagriež mazos gabaliņos, sīpolu un maurlociņus sasmalcina. Pievieno krējumu, uzbārsta piparus un samaisa. Sāli nepievieno, jo kūpinājumi parasti ir pietiekami sāļi.
Der zināt!
- Treknās zivis – siļķe, skumbrija, lasis un forele – ir lielisks omega-3 taukskābju un B12 vitamīna avots.
- Kūpinātās zivīs garšas uzlabošanas nolūkā ir daudz sāls, tāpēc cilvēkiem, kuriem ir paaugstināts asinsspiediens, tās vajadzētu ēst reti vai pat atteikties no tām.
- Zivju pirkstiņi ir izplatīts saldētas pārtikas produkts, kas satur daudz tauku. Lai samazinātu tauku saturu, tos var cept cepeškrāsnī, nevis eļļā, bet garšas bagātināšanai izmantot citronu.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.