Sezonai atbilstīgu recepti piedāvā Kuldīgas restorāna "Kopa" šefpavārs Žanis Raivo Behmanis.
Reklāma
Kompresēti gurķi
Sastāvdaļas
700 g gurķu
Marinādei:
- 50 g sāls
- 25 g cukura
- 7 ķiploka daiviņas
- 30 g mārrutka lapu
- 30 g upeņu lapu
- 30 g diļļu kātu
- 2 smaržīgo piparu graudi
- 6 melno piparu graudi
- 1 l šķidruma (ūdens+gurķu galu un mizu sula)
Gurķus nomizo un nogriež galus. No mizām un gurķu galiem izspiež sulu – to izmanto kā daļu no marinādes.
Verdošā ūdenī izšķīdina sāli un cukuru. Kad ūdens padzisis, pievieno pārējās marinādes sastāvdaļas. Marinādi pārlej gurķiem.
Pēc tam gurķus ar visu marinādi liek vakuuma maisā un ievakuumē.
Vakuumā gurķi kļūst caurspīdīgi un iegūst spilgti zaļu krāsu.