Sezonai atbilstīgu recepti piedāvā Kuldīgas restorāna "Kopa" šefpavārs Žanis Raivo Behmanis.

Reklāma

Kompresēti gurķi

Sastāvdaļas

700 g gurķu

Marinādei:

  • 50 g sāls
  • 25 g cukura
  • 7 ķiploka daiviņas
  • 30 g mārrutka lapu
  • 30 g upeņu lapu
  • 30 g diļļu kātu
  • 2 smaržīgo piparu graudi
  • 6 melno piparu graudi
  • 1 l šķidruma (ūdens+gurķu galu un mizu sula)

Gurķus nomizo un nogriež galus. No mizām un gurķu galiem izspiež sulu – to izmanto kā daļu no marinādes.

Verdošā ūdenī izšķīdina sāli un cukuru. Kad ūdens padzisis, pievieno pārējās marinādes sastāvdaļas. Marinādi pārlej gurķiem. 

Pēc tam gurķus ar visu marinādi liek vakuuma maisā un ievakuumē. 

Vakuumā gurķi kļūst caurspīdīgi un iegūst spilgti zaļu krāsu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.