Kabačus var izmantot daudzveidīgi – pagatavot pamatēdienu, iekļaut salātu sastāvā, taisīt dažādus konservus un pat vārīt… ievārījumu. Šoreiz pildītu kabaču laiviņu recepte.
Reklāma
- 4 nelieli kabači
- 8 tomāti
- 1 paprika
- 150 g viegli kūstoša siera
- 50 ml saldā krējuma
- pustējkarote sāls
- pustējkarote maltu melno piparu
- pētersīļi
- dilles
- lociņi
- eļļa cepšanai
Kabačus pārgriež uz pusēm un izņem sēklotni. Katrai pusītei uzbārsta mazliet sāls un piparu, apslaka ar eļļu. Papriku un sieru sagriež kubiņos, tomātus šķēlītēs. Kabaču laiviņās kārto papriku un sieru, virsū liek tomātu šķēlītes un vēl uzlej nedaudz saldā krējuma. Pārkaisa ar zaļumiem, ievieto cepeškrāsnī un cep 180 ºC aptuveni -
30 minūtes.
Pildījumam var pievienot žāvētu gaļu vai apceptu malto gaļu.