Ja ražas gads, tad kabači nobriest ātri, spēj tik izdomāt, kā tos pārstrādāt!
Reklāma
Sastāvdaļas
- 1 kg kabaču
- 500 g tomātu
- 300 g sīpolu
- 300 g burkānu
- 120 g cukura
- 25 g sāls
- 100 ml baltvīna etiķa
Pagatavošana
Kabačus nomizo, izņem sēklas un sagriež kubiņos. Sīpolus notīra un sasmalcina. Burkānus sarīvē uz rupjās rīves skaidiņās. Visus produktus bez etiķa liek katlā un samaisa.
Katlu liek uz uguns, uzvāra un, ik pa brīdim apmaisot, karsē 1 stundu. 10 minūtes pirms gatavības pievieno etiķi.
Karstus salātus pilda sterilās burkās un aizver ar steriliem vākiem. Burkas liek ar vākiem uz leju un atdzesē. Uzglabā vēsā un sausā vietā.