Kabačus var izmantot daudzveidīgi – pagatavot pamatēdienu, iekļaut salātu sastāvā, taisīt dažādus konservus un pat vārīt… ievārījumu. Šoreiz recepte kabaču ripām ar rīsiem un dārzeņiem.
Reklāma
- liels kabacis
- 400 g vārītu rīsu
- 150 g žāvētas cūkgaļas
- 1 paprika
- 50 ml skābā krējuma
- 1 tējkarote sāls
- pustējkarote maltu melno piparu
- pustējkarote kurkumas
- pustējkarote sinepju
- pētersīļi
- dilles
Kabaci sagriež biezās šķēlēs, izņem sēklotni un kārto uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru. Vārītos rīsus sajauc ar skābo krējumu, sinepēm, sāli, garš-vielām, sīki sagrieztu papriku un žāvēto cūkgaļu. Pildījumu liek kabaču aplīšos un cep cepeškrāsnī 200 ºC aptuveni 25 minūtes.
Gatavojot pildījumu, svarīgi padomāt par taukvielām, piemēram, skābo krējumu, sieru, citādi ēdiens būs sauss.