Parasti kartupeļus uzvārām vai uzcepam, taču no tiem var gatavot arī gardus sacepumus, biezeņus, salātus un vēl citus ēdienus.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 12 mazu kartupeļu
- 4 šķēles kūpināta šķiņķa
- 2 tējkarotes svaiga rozmarīna
- 2 tējkarotes svaiga timiāna
- 1-2 ēdamkarotes eļļas
Pagatavošana
Kartupeļus ar visu mizu vāra mazsālītā ūdenī, tad atdzesē un nomizo. Šķiņķa šķēles sagriež strēmelītēs. Noskalo un sasmalcina rozmarīna un timiāna lapiņas. Garšaugus samaisa uz šķīvja.
Šajā maisījumā apviļā vārītos kartupeļus, pēc tam tiem aptin šķiņķa strēmeles un sastiprina ar koka irbulīšiem.
Ātri apcep pannā sakarsētā eļļā. Pasniedz ar salātiem.
Kartupeļus var cept arī cepeškrāsnī 225 °C 10-15 minūtes.