Ja kārtainā mīkla ir sadalīta porciju plāksnēs, var cept porciju plātsmaizes. Ja mīkla ir vienā gabalā, tad to visu ieklāj cepešpannā un virsu noklāj ar izvēlēto pildījumu. Gatavo plātsmaizi padzesē un tad sagriež gabalos. Kārtainās mīklas pamatne būs trausla un garda.

Reklāma

Sastāvdaļas


  • 1 iepakojums saldētas kārtainās mīklas

  • 6 āboli, brūklenes, mellenes u. c. ogas

  • 6 ēdamkarotes cukura vai pūdercukura

  • Kanēlis


Pagatavošana

1. Saldētās mīklas plāksnes saliek uz cepešplāts, kurā ieklāts cepamais papīrs. Atstāj uz 30 minūtēm siltā vieta atlaidināt. 


2. Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež plānās šķēlītēs. Ābolu šķēlītes blīvi kārto uz kārtainās mīklas plāksnes. Var likt divās joslās vai izdomāt savu kompozīciju. 


3. Cepešpannu liek līdz 200 grādu temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 20 minūtes. Tad pārbauda gatavību. 


4. Karstās plātsmaizes izņem no cepeškrāsns, pārkaisa ar cukuru un kanēli un atdzesē. 


Kārtainās mīklas plātsmaizes var pasniegt ar saldējumu, skābo krējumu vai vaniļas mērci.


Padoms


Ja pildījumam tiek izmantotas sulīgas ogas – brūklenes, dzērvenes, mellenes, tad pirms to izlikšanas uz mīklas ogas var sajaukt ar ievārījuma cukuru, kas satur pektīnu un atdziestot ogu masu sastindzinās. Vai arī sulīgās ogas sajaukt ar 1–2 tējkarotēm kartupeļu cietes. Ciete uzbriedīs, pildījums kļūs biezs (līdzīgs ķīselim).

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.