Lielāki vai mazāki, mīkstāki vai cietāki – kliņģeri piederas pie svētkiem. Kliņģeri var būt apaļi, ovāli, tradicionālās formas – kā B burts. Tie var būt gludi, pīti, pildīti; no dažādām mīklām: vienkāršas rauga, rauga mīklas ar ieraugu, bagātinātas ar sviestu un garšvielām. Šoreiz - tradicionālā ūdenskliņģera recepte.

Reklāma

Pavāru grāmatā ir klasisko ūdens kliņģeru recepte ar ķimenēm. Ja gribas saldākus kliņģerus, tad mīklai var pievienot 2 ēdamkarotes cukura un ķimeņu vietā pārkaisīt ar magonēm.



Pagatavošana

1. 1 litrā remdena ūdens iemaisa miltus un sajauc pašķidru mīklu, pieliek 100 g rauga, pārsedz ar tīru drānu un noliek siltā vietā uzrūgt. Kad mīkla uzrūgusi, pieliek 2 tējkarotes sāls un sāk mīcīt, pieberot miltus. 

Mīca tik ilgi, kamēr mīkla atiet no rokām un trauka un paliek par vijīgu masu, tad noliek to atkal uzrūgt. 


2. No mīklas izveido kliņģerus, kuriem ļauj uzrūgt. Uzvāra kastrolī ūdeni, pieliek mazliet sāls un laiž uzrūgušos kliņģerus iekšā un vāra, kamēr sanāk augšā, tad izņem ar putu karoti, sarindo uz pārsmērētas cepjamās plātes, pārkaisa ar ķimenēm un liek krāsnī un cep 8–10 minūtes.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.