Mīklas daļa, no kuras gatavo drumstalas, noteikti jāpatur ledusskapī un uz plātsmaizes jāliek atdzesēta. Vissmalkākās drumstalas var iegūt, ja sastāvdaļas jauc kopā, tās kapājot ar nazi. Nedaudz rupjākas drupačas veidojas, ja tās berž kopā ar pirkstiem, bet, mīcot ar rokām kā mīklu, drupačas veidojas parupjas – kā mīklas piciņas.
Sastāvdaļas
Mīklai
- 300 g miltu
- 140 g sviesta
- 1 nažgals sāls
- 6 ēdamkarotes cukura
- 1 ola
Pildījumam
- 150 ml piena
- 1 paciņa vaniļas mērces pulvera
- 4 ēdamkarotes cukura
- 150 ml grieķu jogurta
- 3 ēdamkarotes ruma
- 8 āboli
- 1 citrona sula
Pagatavošana
1. No miltiem, sasmalcināta sviesta, cukura, olām, sāls samīca mīklu. Mīklu liek uz stundu ledusskapī atdzist.
2. 2/3 mīklas klāj ar sviestu ieziestā vai ar cepamo papīru ieklātā cepamajā pannā. Mīklu sadursta ar dakšiņu un cep līdz 200 grādu temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 20 minūtes.
3. Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež gabaliņos, pārlej ar citrona sulu un samaisa.
Ābolus ber virsū pusceptajai mīklas pamatnei un piespiež.
4. Pildījumam vaniļas mērces pulveri sajauc ar aukstu pienu un maisa, līdz mērce iebiezē. Piejauc grieķu jogurtu un samaisa. Tad pievieno rumu, sajauc un pārlej pāri āboliem.
5. No ledusskapja izņem atdzesēto mīklu un sadrupina pāri āboliem. Turpina cept 25–30 minūtes 180 grādu temperatūrā. 6. Plātsmaizi atdzesē un sagriež gabalos.