Bez saldā krējuma šai panna cotta pievieno arī šokolādes liķieri.

Reklāma

Sastāvdaļas


  • 125 ml saldā krējuma
  • 150 ml piena
  • 3 ēdamkarotes gaišā muskovado cukura
  • 50 ml šokolādes liķiera
  • 40 g tumšās šokolādes
  • 1,5 tējkarotes želatīna
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  •  4 baltās šokolādes kafijas pupiņas


Pagatavošana

1. 100 ml saldā krējuma lej mazā katliņā, pievieno pienu, cukuru, 1 ēdamkaroti šokolādes liķiera, visu karsē un maisa, līdz šokolāde izkūst, tad uzvāra. 

2. Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un uzbriedina, tad ūdens peldē, nepārtraukti maisot, izkausē. Želatīnu pievieno katliņā panna cotta maisījumam un lēnām samaisa, pievieno vaniļas cukuru un iemaisa.

3. Ar eļļu ieziež 2 pudiņa formiņas (2 x 150), tad ieklāj pārtikas plēvi. Panna cotta masu no katliņa pārliek formiņās, liek ledusskapī un atdzesē 2 stundas.

4. Panna cotta no formiņām izgāž uz deserta šķīvjiem. Sajauc kopā palikušo saldo krējumu un šokolādes liķieri un pārrasina pāri panna cotta. Katru panna cotta rotā ar baltās vai tumšās šokolādes kafijas pupiņu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.