Sātīgs smēriņš uz rupjmaizes vai sausmaizītēm ir iecienīts ebreju tautas ēdiens. Īpaši garšīgs, ja sagatavo iepriekš un ļauj ievilkties, bet būs gards arī uzreiz.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 500 g sālītu siļķu
  • 3 sīpoli
  • 1–2 āboli
  • 1 ola
  • olīveļļa
  • dilles 

Ābolus nomizo, izņem serdi un sarīvē uz rīves. Nospiež sulu. Tāpat dara ar sīpoliem – sarīvē un nospiež sulu. Novāra olu un sarīvē. Siļķu filejas sablendē. 

Ja siļke pārāk sāļa, pirms tam to nomērcē ūdenī. 

Foršmakam piemērotākā ir siļķe visvienkāršākajā (nekādā vīna, asā vai garšvielu) marinādē. Pievieno rīvētos ābolus, sīpolus, olu un samaisa. Uzlej nedaudz olīveļļas, pārkaisa sasmalcinātas dilles. 

Āboli.