Padoms - jebkuram pārtikas produktam, arī eļļai jābūt kvalitatīvam. Lai iegādātos labu eļļu, uzmanība jāpievērš arī izcelsmes vietai un ražotājam. Lēta eļļa, visticamāk, nebūs laba, taču ne vienmēr dārga eļļa būs izcila.

Kartupeļu un bekona salāti ar ķirbju sēklu eļļu

  • 3 vidēji lieli ar mizu vārīti kartupeļi
  • 3 bekona šķēles
  • 3 marinēti gurķīši
  • 2 vārītas olas
  • 2 mazi šalotes sīpoliņi
  • ķirbju sēklu eļļa

Visas sastāvdaļas sagriež plānās šķēlītēs un liek kārtām uz lēzena šķīvja. Vēlams, lai olas atrodas virsējā kārtā. Pārlej ar ķirbju sēklu eļļu.

Bekona vietā var izmantot cepeša vai vistas filejas šķēles.