Klasiska recepte, kur maigā vistas gaļa lieliski saderēs ar žāvētās plūmes skābumiņu un tekstūru.
Sastāvdaļas
- 4 vistas filejas
- 200 g žāvētu plūmju
- 3 burkāni
- sīpols
- 100 ml saldā krējuma
- 2 ēdamkarotes tomātu pastas
- sāls, malti melnie pipari
- sojas mērce
- timiāns, rozmarīns vai garšaugu maisījums pēc vēlmēm
- eļļa cepšanai
Pagatavošana
Plūmes izmērcē, sagriež gabaliņos. Tām pievieno garšaugus.
Fileju viegli izklapē ar gaļas āmuriņu, uzkaisa sāli, piparus, uzliek karoti plūmju pildījuma un satin rullītī, aizsprauž ar koka irbulīti vai notin ar pārtikas diegu.
Ruletītes liek sakarsētā eļļā un apcep no visām pusēm.
Burkānus sagriež ripiņās, sīpolu sagriež gabaliņos un liek uz pannas blakus filejas rullīšiem un apcep.
Pievieno tomātu pastu un sautē, līdz filejas gatavas, burkāni mīksti.
Ruletītes izņem no sautējuma. Mērcei pievieno saldo krējumu un pāris tējkarošu sojas mērces.
Fileju ruletītes pārgriež uz pusēm, pārlej mērci. Garšos arī kā aukstā uzkoda.