Vēsākā laikā var pagatavot siltos salātus, kas veiksmīgi var aizstāt pamatēdienu.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 3 kartupeļi
  • 1 sarkanais sīpols
  • 200 g ķirštomātu
  • 400 g konservētu balto pupiņu
  • 250 g konservēta tunča
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 1 tējkarote sinepju
  • puscitrona sula un miziņa
  • malti melnie pipari
  • sāls

Pagatavošana

Kartupeļus nomizo, sagriež daiviņās un vāra sālsūdenī, līdz mīksti. Konservētās pupiņas nokāš sietā, ķirštomātus pārgriež uz pusēm, sīpolu pusaplīšos.

Pagatavo mērci: traukā ielej tunča konservu sulu, pievieno citrona sulu un sarīvētu citrona miziņu, sinepes, eļļu, piparus, sāli un visu samaisa.

Vārītajām kartupeļu daiviņām pārlej pusi mērces un samaisa. Bļodā sajauc pupiņas, ķirštomātus, sasmalcinātu tunci un sīpolus. Kartupeļus kārto uz šķīvja, uz tiem – pupiņas ar piedevām, pārlej atlikušo mērci.