Jāņogu vietā var izmantot rabarberus, bet mārrutka saknes gabaliņu gan ieliekam, lai gurķi būtu kraukšķīgāki.

Sastāvdaļas

  • 500 g gurķu
  • 100 g jāņogu
  • 2–3 diļļu zariņi
  • ķiploks
  • jāņogu lapas
  • melno piparu graudi
  • Sālsūdenim:
  • 2,5 tējkarotes sāls
  • 1 tējkarote cukura
  • 1 l ūdens

Pagatavošana

Burciņā kārto jāņogu lapas, saliek ķiploka daiviņas un piparus. Tad kārto gurķus un jāņogas, starp tiem – ķiplokus un garšaugus:

katrā burkā 6 piparu graudus, nelielu mārrutka saknes gabaliņu. 

Uzvāra marinādi, pārlej gurķiem. Pasterizē 20–25 minūtes un aizvāko.

Jāņogas.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.