Jāņogu vietā var izmantot rabarberus, bet mārrutka saknes gabaliņu gan ieliekam, lai gurķi būtu kraukšķīgāki.
Sastāvdaļas
- 500 g gurķu
- 100 g jāņogu
- 2–3 diļļu zariņi
- ķiploks
- jāņogu lapas
- melno piparu graudi
- Sālsūdenim:
- 2,5 tējkarotes sāls
- 1 tējkarote cukura
- 1 l ūdens
Pagatavošana
Burciņā kārto jāņogu lapas, saliek ķiploka daiviņas un piparus. Tad kārto gurķus un jāņogas, starp tiem – ķiplokus un garšaugus:
katrā burkā 6 piparu graudus, nelielu mārrutka saknes gabaliņu.
Uzvāra marinādi, pārlej gurķiem. Pasterizē 20–25 minūtes un aizvāko.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.