Šī ir tomātu konservu klasika. Tomātus var lietot kā piedevas vai no tiem var gatavot biezeņus un mērces. Tos var pievienot, arī sautējot gaļu vai vārot zupas.
Sastāvdaļas
600 g tomātu
Marināde
- ½ litra ūdens
- ½ ēdamkarotes smalkās sāls
- 1 tējkarote cukura
Pagatavošana
1. Izvēlas vidēja izmēra vienādas gatavības tomātus. Katru tomātu sadursta ar koka iesmiņu. Tomātus liek sterilā burkā.
2. Pārliešanai uzvāra ūdeni, pievieno sāli un cukuru, izšķīdina. Ūdeni padzesē, lai nav karsts, un pārlej tomātiem.
3. Burkas pasterizē 80 grādu temperatūrā (puslitra burkas – 8–10 minūtes, litra burkas – 15 minūtes, divlitru burkas – 20–25 minūtes).
Burku aizvāko un apgāž ar vāciņu uz leju, tur 30 minūtes. Tad burku ieteicams strauji atdzesēt.
Burkas var salikt uz vēsas cementa grīdas vai likt auksta ūdens peldē.