Kūka var būt arī sāļa un garšot tikpat labi kā saldā kūka. Tāpēc pārmaiņas dēļ dažkārt vērts uzcept sāļo strūdeli vai tomātu torti, vai kabaču pīrāgu, spinātu groziņu vai kādu sāļu kēksiņu.

Sastāvdaļas

Mīklai:


• 250 g kviešu miltu


• 150 ml kefīra


• 50 g sviesta


• 3 ēdamkarotes skābā krējuma


• pustējkarote sodas


• šķipsna sāls


• šķipsna cukura


Pildījumam:


• 400 g skābētu kāpostu


• 200 g svaigu kāpostu


• 100 g kūpinātas gaļas


• sīpols


• 3–4 ēdamkarotes augu eļļas


• 2 ēdamkarotes tomātu mērces


• ķimenes pārkaisīšanai


Pagatavošana

Kviešu miltus sajauc ar cukuru un sodu. Ieberž tajos mīkstu sviestu, pieliek sāli, krējumu. Pamazām lej klāt kefīru un mīca, līdz mīkla kļūst elastīga, bet stingra (atkarībā no miltu kvalitātes kefīra daudzums var nedaudz atšķirties). Tad mīklu atstāj uz pusstundu.


Gatavo pildījumu – svaigos kāpostus smalki sagriež, arī skābēto garās strēmeles sagriež sīkāk. Sīpolu sakapā. Gaļu sagriež gabaliņos. Pannā uzkarsē eļļu, apcep sīpolu, tad pievieno svaigos un skābētos kāpostus un arī apcep. Visbeidzot pieliek gaļu un tomātu mērci.


Izveltnē mīklu, vidū liek pildījumu un satin. Malas nedaudz samitrina, lai labāk salīp. Apziež ar olu un uzkaisa ķimenes. 

Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 35–40 minūtes, līdz strūdele pacēlusies un virsa zeltaini brūna.


Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.