Vārīti jaunie kartupeļi ar gaileņu mērci un mazsālītiem gurķīšiem – tā ir vasaras ēdienu klasika, ko reti kurš nav izbaudījis. Bet gailenes ir gardas arī citos ēdienos!
Sastāvdaļas
- 800 g vistas filejas
- 2 vidēja lieluma sīpoli
- 1 ola
- 2 šķēles apkaltušas baltmaizes
- piens baltmaizes mērcešanai
- sāls, pipari
Pildījumam:
- 150 g saceptu gaileņu
- 1 sīpols
- 1 vārīta ola
Pagatavošana
Vistas fileju, sīpolus un pienā izmērcēto baltmaizi samaļ. Masai pievieno sāli, piparus un samaisa. Gailenes sagriež, liek uz pannas sakarsētā eļļā, pievieno sīki sagrieztu sīpolu un sacep. Pārber bļodā, pievieno sakapātu vārīto olu un rūpīgi samaisa.
No kotlešu masas veido plāceni, tā vidū liek gaileņu pildījumu, tad plāceni aizloka. Cep uz pannas uzkarsētā eļļā, līdz kotletes gatavas.
Ja nav gaileņu, kotletēs var pildīt citas saceptas sēne
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.
Ko tu saņemsi:
🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem