Vārīti jaunie kartupeļi ar gaileņu mērci un mazsālītiem gurķīšiem ir vasaras ēdienu klasika, ko reti kurš nav izbaudījis. Bet gailenes ir gardas arī citos ēdienos!

Reklāma

Sastāvdaļas:

  • 400 g gaileņu
  • 500 g sviesta pupiņu
  • 1 sīpols
  • 100 g šķiņķa
  • 200 g svaigā siera
  • 2 ēdamkarotes piena
  • 50 g Čedaras siera
  • 20 g cietā siera
  • 30 g sviesta
  • 1 ēdamkarote svaiga timiāna
  • sāls, pipari

Pagatavošana:

Pupiņas nomazgā, nogriež pākstīm cietos galus un aptuveni 15 minūtes vāra sālsūdenī. Tad nolej ūdeni, mazliet padzesē un sagriež gabaliņos.

Sīpolu nomizo un smalki sagriež. Šķiņķi sagriež kubiņos un apcep uz pannas izkausētā sviestā. Pievieno sagrieztos sīpolus un cep kopā ar šķiņķi. Pieliek pupiņas un samaisa ar sīpoliem un šķiņķi. Liek cepamtraukā.

Notīra gailenes, lielākās sagriež un liek pannā sakarsētā sviestā. Pievieno timiāna lapiņas bez kātiem, sāli, piparus un visu pasautē, kamēr gailenes mīkstas. Tad saceptās gailenes kārto cepamveidnē uz sviesta pupiņām.

Bļodiņā ar dakšiņu sakuļ pienu ar svaigo sieru, piemaisa smalki sarīvētu cieto sieru un pārlej pupiņām un gailenēm. Pārkaisa sarīvētu Čedaras sieru. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 175 °C 10–15 minūtes, kamēr siers sāk viegli iebrūnēt.