Dārzeņu sacepumu pasniedz siltu, bet tikpat labi tas garšos arī auksts.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 1 baklažāns
- 1 cukīni
- 1 kabacis
- 4–6 nelieli tomāti
- 3 ķiploka daiviņas
- 3 ēdamkarotes olīveļļas
- 200 ml tomātu mērces ar saulē kaltētiem tomātiem
- 1–2 tējkarotes garšvielu pēc izvēles
Pagatavošana
Baklažānu, cukīni, kabaci un tomātus sagriež ripiņās. Ķiploku sīki sakapā vai izspiež caur ķiploku spiedi, kopā ar garšvielām pievieno olīveļļai. Tad olīveļļu ar garšvielām ierīvē sagrieztajos dārzeņos.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 oC. Veidnē vispirms ielej tomātu mērci, tad kārto dārzeņu ripiņas. Cep 35–45 minūtes.
Cukīni no kabača atšķiras ar augļa lielumu. Ap 420 g smags un līdz 20 cm garš ar mazām, nenobriedušām sēklām un plānu, viegli ieskrāpējamu mizu ir cukīni. Visi, kas ir lielāki, bet ar nenobriedušām sēklām, ir kabači.