Vasarā mums visām gribas pēc iespējas vairāk doties dabā. Bet, lai vasaras beigās tava āda izskatītos skaisti iesauļojusies, nevis atūdeņojusies un brūniem pleķiem klāta, der ievērot dažus noteikumus.
Saulainajā sezonā sejas ādu un tās ķermeņa daļas, kuras rādām saulei, vajadzētu sargāt no ultravioleto staru kaitīgās ietekmes un iesauļot pakāpeniski, lietojot sauļošanās aizsargkrēmus.
Arī uzturs ir nozīmīgs. Jau pirms sauļošanās sezonas iekļauj ēdienkartē tādus produktus, kas bagāti ar karotenoīdiem – sarkanajiem un oranžajiem pigmentiem, selēnu, cinku, A, C, E vitamīniem (antioksidanti), B vitamīnu (sekmē un paildzina iedegumu) un neaizvietojamajām taukskābēm Omega-3 un Omega-6 (ādas aizsardzībai un mitruma līmeņa saglabāšanai). Biežāk ēd burkānus, spinātus, tomātus, sarkano papriku, pētersīļus, salātus, brokoļus, batātes, zemenes, aprikozes, arbūzu, olas, tunci, lasi, vēžveidīgos, aļģes, lieto naktssveces vai gurķenes sēklu eļļu.
Lai iedegums būtu vienmērīgāks, dažas dienas pirms sauļošanās ar skrubja palīdzību ādu attīri no atmirušajām šūnām. Sejas ādai vajadzētu maigāku skrubīti – uz cukura vai kafijas biezumu bāzes, ķermenim vari pagatavot sāls skrubi, smalkajam Himalaju vai jūras sālim pievienojot kādus augu pulverus, aprikožu kauliņu vai valriekstu čaulu granulas (tās vari iegādāties kosmētikas izejvielu veikalos), kā arī nedaudz savas iecienītās augu eļļas.
No spēcīgas saules un vēja vajadzētu sargāt arī matus, apsienot lakatiņu vai uzliekot cepuri.