Var izvēlēties jebkuras šķirnes paradīzes ābolīšus pēc iespējas lielākus un košākā krāsā. Ābolīšus gatavo, kamēr tie ir pusgatavi. Paradīzes ābolīšus var izmantot kūku rotāšanai, kā piedevas cepetim vai salātiem.

Reklāma

No receptē minētā daudzuma sanāks divas 700 ml burciņas. 

Sastāvdaļas

  • 1 kg paradīzes ābolu
  • 600 ml ūdens
  • 150–250 g cukura
  • 2 g citronskābes 

Pagatavošana

Atlasa nebojātus augļus, notīra kātiņus un izgriež ziedu kausiņus. Katru ābolīti sadursta ar koka iesmiņu, lai karsējot nesaplaisā.

Cukura sīrupam uzkarsē ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai, pievieno cukuru un maisot izšķīdina. Cukura sīrupā liek ābolīšus un karsē, līdz tie kļūst elastīgi (mīksti, bet saturīgi). Tad ābolus ar karoti izņem no sīrupa, saliek sterilās burkās un pārlej ar cukura sīrupu.

Burkas pasterizē 80 °C temperatūrā: puslitra burkas 15 minūtes, litra burkas – 20 minūtes.

Burkas izņem no ūdens un stingri aizvāko. Burkas apgāž uz vāciņiem un atdzesē.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.