Kabacis ir viens no populārākajiem vasaras dārzeņiem, jo, ja tas ir mājās, būsi paēdis– vai pankūkas, vai sacepts, vai pildīts ar malto gaļu. Šoreiz iedvesmai - divas receptes, kur kabacis ir galvenā sastāvdaļa saldajā ievārījumā.
Ievārījums ar apelsīniem un brūklenēm
Sastāvdaļas
- 1 kg kabaču
- 1 glāze ūdens
- 500 g brūkleņu
- 3 apelsīni
- citrons
- 500 g Dansukker ievārījuma cukura
- ingvers
- krustnagliņas
- kanēļa standziņa
Pagatavošana
Kabačus nomizo un sagriež gabaliņos. Ieber vārošā ūdenī un vāra apmēram 15 minūtes.
Apelsīnus plāni nomizo un miziņu sasmalcina (var arī norīvēt), daiviņām noņem plēvītes un mīkstumu sagriež gabaliņos, pievieno kabačiem un vāra 10 minūtes.
Liek klāt brūklenes, kanēļa standziņu, ingveru un krustnagliņas, iespiež citrona sulu. Vāra 20 minūtes. Pieber cukuru un visu vāra vēl 5 minūtes.
Noņem no plīts, izņem garšvielas, sablendē.
Brūkleņu vietā var izmantot dzērvenes.
Saldais ievārījums
Sastāvdaļas
- 2 kg kabaču
- 2 glāzes ūdens
- 2 kg Dansukker baltā smalkā cukura
- 1 tējkarote malta kanēļa
- 5 g citronskābes vai 2–3 citroni
Pagatavošana
Kabačus sarīvē, pielej ūdeni, pieber kanēli un cukuru. Visu vāra 20–30 minūtes. Beigās pievieno citronskābi. Ievārījumu pilda tīrās, izkarsētās burkās, aizvāko un uzglabā vēsumā.
Citronskābi ideāli aizstāj citroni – tiem norīvē miziņu un no augļiem izspiež sulu.