Pārbaudīts salikums, kur ķirbju saldumu lieliski papildina cidonijas skābumiņš.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 2 kg ķirbja
- 1 kg cidoniju
- 500 g cukura
Pagatavošana
Ķirbi nomizo, izņem sēklas un sagriež 3 cm lielos kubiņos. Ķirbjus liek katlā, pārlej ar ūdeni un sautē pusmīkstus.
Cidonijas pārgriež uz pusēm, iztīra sēklas un sagriež plānās šķēlītēs.
Pusgatavos ķirbjus pilda sterilās burkās, lai tie aizņem 2/3 no burkas. Virsū liek cidonijas.
No ūdens, kurā sautējās ķirbis, un cukura savāra sīrupu. Verdošu sīrupu lej burkās pāri ķirbim un cidonijām. Pasterizē 80 grādu temperatūrā (puslitra burkas – 10 minūtes, litra burkas – 15 minūtes). Aizvāko ar steriliem vākiem. Uzglabā vēsā un sausā vietā.