Ir dienas, kad prasīties prasās ko karstu un sātīgu, bet negribas ilgi stāvēt pie plīts. Tādās dienās ātrā ķīniešu zupa būs labs risinājums.

Reklāma
  • 4–6 lieli tomāti
  • 3 lieli sīpoli
  • 2–3 olas
  • sauja sīki sagrieztas liellopa gaļas
  • 2 ēdamkarotes tumšās sojas mērces
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • saišķītis lociņu

Tomātus noblanšē un nomizo. Pannā sakarsētā olīveļļā apcep parupjos gabaliņos sagrieztus sīpolus, pievieno sagrieztus tomātus un pasautē aptuveni 5 minūtes.

Katliņā uzkarsē buljonu vai ūdeni, kam pievieno buljona kubiņu. Liek buljonam klāt pannas saturu, 5 minūtes pavāra un ieber sauju mazos kubiņos sagrieztas liellopa gaļas. Vāra aptuveni 7 minūtes.

Bļodiņā sakuļ olas un iemaisa verdošajā zupā, lai izveidojas tādas kā pārslas. Pievieno piparus, sāli, sojas mērci pēc garšas un sakapātus lociņus.

Zupai ir labi sabalansēta garša, un tā ir pietiekami sātīga. Jāēd karsta!